Nieuwsbrief

Nieuwsbrief MBKV 23 april 2024
 

Beste MBKV leden,

Het jaar 2024 heeft zijn winterkleed afgelegd, alhoewel het voorjaar nog niet echt een vriendelijke temperatuur laat zien. Vol goede moed begonnen we het jaar in januari met een gezellige Nieuwjaarsreceptie op het kasteel De Vanenburg te Putten.

Ook de Technische Dag op 15 maart was een doorslaand succes, zodanig dat we de vele aanmeldingen niet allen konden honoreren. Alle deelnemers waren enthousiast over de mogelijkheid om bij de DAF fabrieken in Eindhoven in de keuken te mogen kijken. De afsluiting bij het DAF-museum was ook zeer geslaagd.

Jongstleden 13 april reden we onze Voorjaarsrit op de Veluwe en in de IJsselvallei. Het mooie weer hielp om de dag het laatste zetje te geven voor de omschrijving zeer geslaagd! Zij die deelnamen aan deze activiteiten zullen beamen dat we dit jaar zo al enkele dagen achter ons hebben met het etiket MBKV, daar doe je iets mee!

Aan het einde van het afgelopen jaar legde Wilko Loojenga zijn bestuursactiviteit neer. Zijn bijdrage vanaf de start van de MBKV was aanzienlijk. En zijn energie bij het feilloos organiseren van vele activiteiten was groots. Wij hebben Wilko bedankt voor de tijd die hij aan de MBKV heeft gewijd en hopen hem samen met Atie in de toekomst te blijven begroeten als deelnemer aan onze activiteiten.

Gedurende de zomer zijn er door het hele land een veelheid van activiteiten op klassieker gebied. Bijzondere aanbeveling verdient op 15 juni Classic Wings&Wheels (www.classicwings-wheels.nl) voor een combinatie van klassieke auto’s en vliegtuigen. Een dag later is het Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Dit jaarlijks terugkerende evenement is zeker het bezoeken waard (www.nationaleoldtimerdag.nl). Deze activiteiten worden niet georganiseerd door de MBKV.

Het Verwenweekend, dat tegenwoordig Meerdaags Evenement heet, staat gepland voor 13-15 september in Zuid-Limburg. Het belooft een mooi en zeker gezellig weekend te worden.  De voorinschrijvers tijdens de Nieuwjaarsreceptie ontvingen onlangs de definitieve uitnodiging. De inschrijving sluit per 4 mei. Het aantal plaatsen is beperkt. Als er nog plaatsen vrij zijn na de sluiting op 4 mei, dan hoort u daar nog over via de secretaris.

Het seizoen wordt afgesloten op zaterdag 12 oktober met de Najaarsrit, die gepland is in de omgeving Betuwe.

In de afgelopen tijd heeft onze website een verjongingskuur ondergaan. Onze secretaris Marlon heeft dat geregeld tezamen met Marleen Sintenie, inderdaad een dochter van Vera en Cees. Het bestuur is heel gelukkig met het resultaat, wij hopen dat u het met ons eens bent.

Het secretariaat is gesloten in de 2e helft van juni (maandag 17 juni tot en met maandag 1 juli). In bijzondere gevallen kunt u de MBKV bereiken via onderstaand emailadres.

Mijn dank gaat uit naar de medebestuursleden die behulpzaam waren om dit alles te organiseren.

We hopen u spoedig te treffen wanneer we weer op pad gaan met onze Klassiekers.

Ik wens u allen een mooi klassiekerseizoen en hopelijk spoedig tot ziens.

Vriendelijke groet,

Jos Stelder, Voorzitter MBKV

jos@stelder.nl