René de Brouwer, penningmeester

René de Brouwer, penningmeester

René de Brouwer is sinds juli 2021 penningmeester. René is zelfstandig energieadviseur voor zeer energiezuinige en comfortabele woningen. Hij woont met vrouw Marlon in Ermelo. Beide kinderen zijn ‘uitgevlogen’ sinds 2020.

René is als werktuigkundige afgestudeerd in de automobieltechniek in Eindhoven 1981.
De liefde voor auto’s en motorfietsen is oud. Vanwege de job van zijn vader die ook af en toe ‘de baas’ moest chaufferen heeft hij op jonge leeftijd ‘ff’ mee kunnen rijden in een Citroen DS Pallas 23, een Heckflosse, de Packard Patrician en Cadillac Fleetwood.  Sindsdien ‘voorgoed verkocht’ zullen we maar zeggen.

Op zijn twaalfde reed hij rond met zelf omgebouwde autopet met Solex motor. Zijn eerste baan was in de ontwikkeling van de onderstellen van voorwiel aangedreven auto’s bij de Zweedse multinational SKF. Hij werkte aan modellen voor Citroen, Audi, Saab, Chrysler, Fiat maar niet Mercedes want die had vermoedelijk geen voorwielaandrijvers in ontwikkeling destijds.

De voorliefde voor cabrio’s dateert van 1960 na een eerste rit in een VW Karman Ghia in 1960 door Tilburg. Vanaf 1993 bezat hij achtereenvolgens cabrio’s van Peugeot, Volvo en Toyota.

De liefde voor het merk Mercedes is een stuk recenter want dat merk zat niet ‘in de familie’, maar ook niet ‘in de buurt’. Met de komst van de SLK230 met stalen ‘Variodach’ en voldoende bagage- ruimte voor vakanties met zijn tweeën kwam de waardering voor ‘de ster’. Zijn SLK uit 1999 zit solide in elkaar geschroefd en ook onder de motorkap ziet die er nog goed uit. René doet het merendeel van het onderhoud het liefst zelf.

René kwam ‘de vrienden’ toevallig op het spoor in oktober 2018 bij restaurant De Stakenberg in Elspeet toen de club daar was neergestreken.
René heeft ervaring in het boekhouden uit zijn eigen bedrijf sinds 2005 en draagt graag zijn steentje bij om de club ‘op de rit te houden’