Home / Laatste nieuws / Nieuwjaarsboodschap

Nieuwjaarsboodschap

NIEUWJAARSBOODSCHAP!

Beste MB Klassieker Vrienden en Vriendinnen,

Allereerst iedereen van harte welkom en natuurlijk de beste wensen voor 2018, veel geluk, een goede gezondheid en vooral veel klassiekerplezier!
Vandaag beleven we al weer de 12e nieuwjaarsbijeenkomst van de MBKV sinds de officiële oprichting op 28 januari 2007.

Ook nu zijn we in een wel heel speciale omgeving namelijk het Cruquius museum met een bijzonder gemaal. Dit Museum vertelt het verhaal over de droogmaking van de Haarlemmermeer en de kracht van 19de-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange, oer-Hollandse strijd tegen het water.

In het museum wordt aan de hand van molens, maquettes, kaarten, machinemodellen en andere objecten uit de doeken gedaan hoe de “Deltawerken van de 19e eeuw” werden voorbereid en uitgevoerd. Met een demonstratie van de grootste stoommachine ter wereld. U hebt het kunnen zien.

Ik moest terugdenken aan een stoommachine die wij thuis hadden die je met spiritus in beweging moest krijgen. Historie past bij de MBKV en ons erfgoed en dan is dit een mooie plek.
Terugkijkend was ook 2017 wederom een goed jaar voor onze club de MBKV.

2017 begon met de nieuwjaarsbijeenkomst in het Landgoed Elswout, een verrassende ontvangst, koud maar zonnig weer in een prachtige ambiance met een voortreffelijk high tea. Wederom een zeer geslaagde dag. Gevolgd op 1 april met de Technische Dag bij Cabrio Partners. Daarna de Betuwe met de Voorjaars Bloesem Tocht en zoals ieder jaar gelukkig bestsellers zoals de Aarlandenrit (Ab en Ineke) en het Sauerland weekend (Wilko en Atie). En de laatste de Zuiderzee: voor velen onbekend gebied. Eigenlijk is het niet Zuiderzee maar een meer, waarin grote stukken land zijn drooggelegd en een nieuwe provincie ontstond: Flevoland. Het is toch allemaal weer gebeurd, mooie evenementen met veel dank aan de ritmeesters; ook dank aan de fotografen Edwin en Eric en de schrijvers, de replica horloges samenstellers en de logistiek daar omheen; het is veel werk en ook dit keer weer voortreffelijk gelukt! Ook hier wederom de oproep, wilt u een evenement mee organiseren, graag!

Het is ook weer gelukt om een MBKV-journaal uit te brengen: dank aan de sponsoren en al diegenen die daaraan mee hebben gewerkt! en het programma voor 2018 is zo goed als klaar: reserveer ze in uw agenda.

Bijzondere aandacht voor de Technische dag die we bij restauratiebedrijf Stolk in Balkbrug willen organiseren; en daarvoor wordt een oldtimer bus van natuurlijk MB ingezet. Introducees meenemen mag.

Vorig jaar peilden we de animo voor een evenement voor jong en oud en voor met name bijzondere auto’s van welk merk dan ook die veelal in de schuur staan en er zelden uitkomen. We zoeken nog een passende en spectaculaire locatie. We nodigen iedereen uit aan dit evenement op 28 april mee te doen ook met je gewone klassieker. En het gaat niet ’uit de kast’ heten (daar kwamen andere vergezichten mee naar boven…) maar ‘uit de schuur’ of zoiets.

Ons bestuur bestaat inmiddels uit 9 personen die zich actief inzetten om onze club de MBKV te laten draaien en die is vanaf het begin gelukkig een financieel gezonde stichting die leuke dingen doet met ons erfgoed. De evenementen worden kostenneutraal georganiseerd en we blijven letten op de prijs -prestatie.
Tenslotte, ik doe wederom een oproep aan U om voor het MBKV-journaal verslag te doen van uw MB-activiteiten, mooie tochten, uw auto etc. Jan & Barbara Boon zijn u al voorgegaan. Wie volgt?
Zo wordt het een journaal van ons allemaal.
Hebt u suggesties voor interviews, wetenswaardigheden…………..laat het ons weten!

Peter Schoorl en medebestuursleden, dank voor de organisatie vandaag en met name Ab en Vera bedankt voor het presenteren van de mooie diavoorstelling.

Rest mij dat het bestuur met u wil toasten op uw gezondheid, natuurlijk op een fantastisch MBKV-seizoen en bovendien op een gezellig en sfeervol 2018!

Joost Struijk voorzitter, 21 Januari 2018

Top