Home / Geen categorie / Jos Stelder, vice-voorzitter

Jos Stelder, vice-voorzitter

Jos Stelder, penningmeester en vicevoorzitter  

Jos Stelder is geboren in 1951 en getrouwd met Rietje. Sinds 1998 bezit Jos een 300C Adenauer uit 1956 die sindsdien in een continu proces in een steeds verbeterde conditie is gebracht terwijl de auto in die periode al vele landen in Europa gezien heeft, zoals Scandinavië, Engeland en Schotland, Tsjechië en natuurlijk Duitsland van noord tot zuid. Die buitenlandse reizen hebben altijd in clubverband plaatsgevonden. Alle reizen met de Adenauer, die ook wel Der Alte wordt genoemd naar de illustere naamgenoot, Bundeskanzler Conrad Adenauer die de automobiel haar bijnaam bezorgde, blijven als een fantastische herinnering beklijven. Echter ook met herinnering aan een gezonde dosis spierkracht die nodig is om de automobiel te besturen, vanzelfsprekend zonder stuurbekrachtiging. Ook bergpassen en smalle pittoreske plaatjes zijn in dat verband altijd een extra uitdaging.  

Sinds 2018 is Jos ook verantwoordelijk voor de financiën van de MBKV nu er na zijn pensionering wat meer tijd beschikbaar is voor de oldtimer activiteiten. Daartoe behoren inmiddels ook de voordelen van het ‘open’ rijden, dat heeft Jos ontdekt met een 280SL, type 107. Dat blijft tenslotte een stuk eenvoudiger dan met een Adenauer. 

12 juni 2018 

Top